TUKIKOHDAT

Kotisatama

Kerhon kotisatama sijaitsee Helsingissä Vartiokylän lahdella. Sijainti N 60°12,41' E 25°06,11' merikarttasarjan A ja B sivulla 625.

Kotisatamamme läheisyydessä on venetarvikeliikkeitä ja lyhyen kävely- tai fillarimatkan päässä Itäkeskuksen useat tavaratalot. Matka keskustaankin sujuu huomattavan nopeasti vaikka metrolla Puotilan metroasemalta.

Kerholla on käytössään viisi laituria, joissa on lunastettuja venepaikkoja yhteensä noin 315.

Puotilan kotisatama ilmasta

Kerhorakennuksessa on wc-tilat sekä iso sali. Rakennuksessamme toimii myös hyvätasoinen, ulkopuolisen yrittäjän ylläpitämä kioskikahvio. Lisäksi rakennuksessa on keittiö sekä toimistohuoneet. Jäsenten käytössä on vesipisteet ranta-alueella ja laitureilla, jätteiden keräyspisteet sekä laitureilla sähkö esimerkiksi veneakkujen lataamista tai vaikkapa imurointia varten.

Suurin osa jäsenistön veneistä on talvikaudella telakoituna tukikohdan alueella joko Helsingin kaupungin telakointialueella tai kerhomme vuokraamalla talvisäilytysalueella. Kerhon hallinnoiman talvisäilytysalueen vapautuvia talvipaikkoja voi tiedustella Juhani Sirkiältä ja jonotuslista on esillä www-sivujen jäsenosiossa.

Satamamme on sääolosuhteiltaan turvallinen ja lähellä on hyviä veneilykohteita Porvoon suunnalla ja lännessä Porkkalaa kohti mentäessä.

Halsholmen

Halsholmenin saaritukikohta sijaitsee Kalvön eteläpuolella, aivan 9,0 m reitin tuntumassa Onaksen saaristossa N 60°13,43' E 25°32,41' pienoismerikortin A sivulla 623. Olemme vuokranneet lähes viisi hehtaaria käsittävän määräalan saaren pohjoispäästä.

Halsholmenin lähivedet

Veneiden kiinnittymistä varten on kaksi ponttoonilaituria, joihin kiinnitytään poijukiinnityksellä. Saaritukikohdassa on veneessä käytettävä kerhon lippua tai viiriä. Kerhon PVK-tarra on tunnistetietona sellaisissa veneissä, joissa ei ole viirin- tai lipunpitomahdollisuutta tai jotka on jäsenen toimesta merkitty jonkun muun SPV:n jäsenkerhon rekisteriin.

Laitureihin ei saa kiinnittyä raskailla, yli 10 tn aluksilla. Laitureiden ankkurointi ja poijut on mitoitettu alle 10 tn veneille. Muutenkin kovassa tuulessa on syytä varmistaa poijuankkureiden pito käyttämällä veneen omaa ankkuria lisänä.

Jäsenten käytössä on saaren itärannalla sauna, jonka saunomisvaraus tehdään ilmoittaumispisteessä olevaan varausvihkoon. Saunojat pilkkovat saunavuoroansa varten puut, lämmittävät saunan ja vuoronsa päätyttyä siivoavat jälkensä.

Olemme talkoovoimin rakentaneet saareen grillikatoksen ja katetun "grillimutterin" sekä kaksi käymälää.

Halsholmenin kartta

Kerholaisilla on oikeus kalastaa saarta ympäröivällä vesialueella vuokranantajan kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti. Kalastusoikeuksista ja lupamerkeistä saa tietoa saaren isännältä ja saarivastaavalta (Marko Räisänen) sekä saaritoimikunnan vastuuhenkilöltä (Jorma Aalto).